Att tänka på när du anlitar hantverkare

Det kan ibland gå lite fort när du anlitat hantverkare för att ordna eller fixa något i hemmet. Det kan vara att du inte är nöjd med servicen du mottagit från hantverkarna och du får inte gehör när du kontaktar firman.

Ta hjälp av jurist om det är en fejd du känner att du inte klarar av. Med hjälp av experter kan du vinna fejden och spara tusentals kronor. Det är viktigt att du som anlitat hantverkare får det du begärt.

Reklamationer av tjänster är svårt

När det kommer till att vilja reklamera eller visa på att något inte har gjorts rätt mellan dig och en annan part kan det vara svårt att bevisa vad som faktiskt gällde. Det absolut bästa tipset är att kontakta en jurist som ser över avtalet mellan dig och hantverkarna du anlitar. På det här sättet kan du säkra att du inte betalar för en renovation eller liknande och sen är missnöjd med slutresultatet. Genom att ha ett gediget avtal skrivet vet du att du får det du faktiskt beställde.

Om olyckan redan är framme

Det är lätt att vara spetsig i kommunikationen med hantverkarna som gjort fel i din bostad. Men försök att minimera kontakten med hantverkarna och använd dig av jurister istället.